Met dit recept maak je heerlijk romig en lactosevrij ijs, zonder ijsmachine.
Ingrediënten
- 1 blikje gezoete gecondenseerde kokosmelk (320 gr)
- 400 ml slagroom (ik gebruikte lactosevrije slagroom van MinusL)
- 16 bastognekoeken (ongeveer 195 gr)
- 4 sterke espresso’s (25 ml)
- 1 theelepel vanille extract
Werkwijze
- Zet vier espresso’s en laat afkoelen.
- Roer in een middelgrote kom de kokosmelk met het vanille extract door elkaar.
- Breek of sla de bastognekoeken in kleine stukjes. Ik gebruik hier altijd de pureestamper voor.
- Klop in een andere kom de slagroom (bijna) stijf.
- Spatel de slagroom en koffie door de gecondenseerde melk. Spatel vervolgens de stukjes koek erdoor.
- Giet het mengsel in een bakje met deksel en zet in de vriezer totdat het ijs bevroren is.




Tip
Geen koffie fan? Dit recept is ook erg lekker zonder koffie!
Eet smakelijk!
Liefs x Eileen