Chewy chocolate chip cookies🍪

Deze chocolate chip cookies heb ik nu al zo vaak gemaakt, dat ze zeker een plekje op de website verdienen. En ik hoop natuurlijk dat ze bij jullie net zo goed in de smaak vallen als bij ons!

Bij andere recepten kreeg ik altijd keiharde koekjes… maar nu niet meer! Als je het recept volgt krijg je heerlijk chewy chocolate chip cookies 🙂 De gouden tip bij dit recept? Het koekjesdeeg 24-36 uur in de koelkast bewaren voordat je ze bakt. Sla deze stap dus vooral niet over want ze worden er zóveel lekkerder van! Je kan ook – net als ik – een deel van het deeg in bolletjes invriezen. Zo heb je bij spontane ‘chocolate-chip-cookie-cravings’ heel snel en makkelijk heerlijke koekjes❤️

Het recept voor ongeveer 24 koekjes:

Ingrediënten

  • 240 gr cakemeel
  • 240 gr bloem
  • 1 ¼ theelepel baksoda (7,5 gr)
  • 1,5 theelepel bakpoeder (9 gr)
  • 285 gr margarine
  • 1 theelepel grof zeezout (9 gr)
  • 225 gr kristalsuiker
  • 285 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 2 theelepels vanille extract (géén vanille aroma)
  • 125 gr (kook)chocolade, in stukjes

 

Werkwijze

  1. Zeef in een kom de bloem, cakemeel, baksoda, bakpoeder en zout en zet weg.
  2. Mix de boter, kristalsuiker en lichtbruine basterdsuiker 5 minuten tot een romige massa.
  3. Draai de mixsnelheid van de machine lager en voeg de eieren en het vanille extract toe.
  4. Voeg vervolgens de droge ingrediënten in delen toe totdat het deeg één geheel is.
  5. Spatel de chocoladestukjes door het mengsel.
  6. Leg het deeg 24-36 uur in de koelkast (belangrijk!).
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  8. Maak met een ijsschep even grootte bolletjes van het deeg en plaats ze op de bakplaat. Ik doe er meestal 5 per bakplaat. Tijdens het bakken lopen de bolletjes vanzelf uit naar ronde koekjes.
  9. Bak de koekjes 8-10 min, haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Eet smakelijk!

 

Liefs x Eileen

Geef een reactie