Pompoensaus recept

Ons doel is om altijd een voorraad pompoensaus in de vriezer te hebben zodat we het kunnen uitleggen op dagen dat we minder tijd (of zin) hebben om eten koken 😉 Het is absoluut geen moeilijk recept, je kunt er ongeveer 2-3 keer van eten én ook nog eens in verschillende recepten gebruiken. De ene keer gebruiken we de saus bijvoorbeeld als vervanger van de ‘rode saus’ in lasagne en de andere keer maken we er een snelle pasta met roomkaas en spinazie mee. Super handig om in te vriezen dus!

Dit recept is voor 2-3 maaltijden (wij zijn met twee volwassenen en één kind):

Ingrediënten

  • 1 (fles)pompoen (die van mij was ongeveer 1200 gr)
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 ui
  • Bouillon van 300 ml water en 1 groentebouillonblokje
  • Peper en zout

Werkwijze

  1. Verwijder de schil, de zaden en draden van de pompoen.
  2. Snij de pompoen in stukjes en snipper de ui.
  3. Maak ondertussen bouillon van 300 ml gekookt water en 1 groentebouillonblokje.
  4. Fruit de gesnipperde ui en blokjes pompoen aan in een pan met olie. Roer geregeld.
  5. Pers de knoflook boven de pan uit en laat nog 1-2 minuten meebakken.
  6. Giet de bouillon bij de pompoenblokjes in de pan en laat zachtjes koken totdat ze gaar zijn.
  7. Haal de pan van het vuur af en pureer alles voorzichtig met een staafmixer tot een saus. Let op: de saus is heet!
  8. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Tips

  1. Wij kopen pompoen vaak in de aanbieding, óók als het niet op ons boodschappenlijstje staat. Pompoen kan je best lang bewaren zonder er iets mee gedaan te hebben. Ik bewaar ze altijd op kamertemperatuur maar als ik online zoek lees ik dat je ze tot 2 maanden in de koelkast kan bewaren.
  2. Schep de pompoensaus zodra het is afgekoeld in diepvrieszakken of in goed afsluitbare bakjes en vries in. Heb je ’s avonds niet al teveel tijd? Dan heb je in ieder geval vast een zelfgemaakte saus met lekker veel (verborgen) groenten.
  3. Gebruik bij een kleinere pompoen minder bouillon en bij een grotere pompoen meer bouillon zodat de verhouding blijven kloppen.

Eet smakelijk!

Liefs x Eileen

Geef een reactie