Pepernoten recept

Elk jaar rond sinterklaas bak ik minimaal één keer pepernoten. In de meeste pepernotenmixen zit lactose dus maak ik hem zelf. Dit keer gebruikte ik een recept van Laura’s Bakery en paste hem iets aan voor een lactosevrije variant. Zelf maken is super easy en ook erg leuk om te doen met kids! Levi is dit jaar nog niet oud genoeg om mee te helpen maar voor volgend jaar staat het zeker op de planning 🙂

Het recept voor 70 pepernoten:

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 4 tl speculaaskruiden
  • mespunt zout
  • 100 gr koude harde margarine
  • 6 el (lactosevrije) melk

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht).
  2. Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het zout door elkaar.
  3. Voeg de margarine en melk toe en kneed met je handen tot een samenhangend deeg.
  4. Rol er kleine balletjes van en leg ze met wat ruimte ertussen op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  5. Bak de pepernoten 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Liefs x Eileen

Geef een reactie