Brownie recept

Oké, ik val maar meteen met de deur in huis: ik had dus nog nooit brownies gebakken! Shocking, I know… En dat terwijl ze echt super makkelijk en snel te maken zijn. Ideaal bijvoorbeeld voor als er plotseling bezoek komt of als je zelf een enorm chocolade-tekort hebt dat je per direct moet aanvullen;) Ik zocht dus een lekker recept van een niet al te zware brownie mét een goede chocolade-smaak. Daar komt ie:

Ingrediënten

  • 120 gr gesmolten margarine
  • 200 gr suiker
  • 50 gr cacao
  • 65 gr bloem
  • ½ eetlepel vanille extract (géén vanille aroma)
  • 2 eieren
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik van 20×20 cm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in de magnetron. Mix de gesmolten boter met de suiker, cacao, eieren en het vanille extract in een grote kom.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix kort tot alles gemengd is. Schep het beslag in het bakblik en strijk glad.
  4. Bak de brownie 20 minuten in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de brownie afkoelen voordat je hem in stukken snijdt.

Eet smakelijk!

Liefs x Eileen

Geef een reactie